Trainingsacteur Marijke van Bemmel
 


TRAININGSACTEUR
MARIJKE VAN BEMMEL

trainingsacteur, trainer, co-trainer, tracteur


Op zoek naar een professionele trainingsacteur?

neem contact op

 

WERKGEBIED

overheid, gemeentes, zorg, welzijn, onderwijs, cultuursector en universiteiten

SOORTEN TRAININGEN

Leiderschap, Persoonlijke effectiviteit, Adviesvaardigheden, Coaching,
Motiverende gespreksvoering, Gedeelde besluitvorming in de zorg,
Oudergesprekken, Cliënt- , patiëntgesprekken, Werk/stage/aio begeleiders,
Gesprekstechnieken, feedback, Omgaan met weerstand,
Conflict- en agressiehantering, Functionerings-, beoordelings-, FIT, correctiegesprekken
Slechtnieuwsgesprekken, Gezondheidsmanagement en verzuimgesprekken
Calamiteiten onderzoek in de zorg en psychiatrie,
Sollicitatie-, selectiegesprekken, Ontwikkel assessments
Omgaan met lastig gedrag, Omgaan met autisme


trainingsacteur Marijke van Bemmel
Ik laat respectvol het
effect van gedrag zien

 

Ik sta voor de volgende waardes:


KWALITEIT

Het is mijn vak om het juiste tegenspel te bieden, een levensechte situatie na te bootsen, een spiegel voor te houden en waardevolle feedback te geven. Een ervaren trainingsacteur weet waar je moet verzachten en waar je confronterend kan zijn.

INZICHT

Wat ik de afgelopen jaren het meest geleerd heb is dat ik als trainingsacteur vooral het effect van het oefengesprek moet laten zien en vertellen. Dat geeft zoveel inzicht, dat mensen daardoor (vaak) zelf ontdekken wat ze bij zichzelf kunnen veranderen om wel het gewenste effect te bereiken in het contact met de ander.

EMPATHIE

Mijn observatievermogen zorgt ervoor dat ik de vinger op de juiste plek kan leggen en waardevolle feedback geef. Ik kan goed anticiperen op wat er in een groep gebeurt. Deelnemers voelen zich gezien en dat vergroot hun betrokkenheid.

ONTWIKKELING & VEILIGHEID

Een veilige leeromgeving is essentieel om te kunnen ontwikkelen. Ik nodig mensen uit om glansrijk te falen. Het gaat in een training niet om presteren maar om leren. Doordat ik benadruk dat het gaat om inzichten verkrijgen en leren, voelen deelnemers zich veilig genoeg om nieuw gedrag in het rollenspel uit te proberen.

HUMOR

Humor maakt het rollenspel licht en aangenaam. Met positiviteit zet ik de schijnwerpers op de kwaliteiten en sterke kanten van de deelnemers. Met respect en empathie geef ik aan waar de deelnemer nog kan groeien. Leren en ontwikkelen wordt daarmee een leuk proces.

INTEGRITEIT

Respect voor iedereen, welke functie er ook bekleed wordt is voor mij zeer vanzelfsprekend. Ik werk vanuit gelijkwaardigheid van mens tot mens. Dat maakt dat ik met iedereen aansluiting heb.
Ik vind het belangrijk om altijd achter het gedrag van iemand te kijken. Wat maakt dat iemand doet zoals hij doet. Dit geldt zowel voor zogenaamd lastige deelnemers, als voor mensen met lastig gedrag die ik speel.

PROFESSIONALITEIT

Tijdens de training ondersteun ik de trainer op meerdere vlakken. Uiteraard zorg ik ervoor dat de gegeven theorie en modellen geoefend kunnen worden in het rollenspel. Ik signaleer wanneer er een interventie gedaan moet worden om de groep betrokken en actief te houden. In al die jaren dat ik trainingsacteur ben heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende werkvormen en oefeningen. Ik vind het leuk om mee te denken over welke werkvorm of oefening het beste bij de training past. Ik ben graag een sparringspartner als dat gewenst is.
Mijn grote inlevingsvermogen maakt dat ik me moeiteloos kan verplaatsen in elke rol of persoon, alle situaties, het hele pallet aan emoties en alle soorten gedrag. Daarmee zet ik een Levensechte oefensituatie neer waardoor deelnemers goed kunnen oefenen. Hoe levensecht de situatie ook kan voelen, de inhoud van de casus maak ik ondergeschikt aan het gedrag. Het gaat tenslotte in de oefening altijd over gedrag. Het effect laten zien van gedrag: dat is mijn vak.

 

Wat cursisten vaak tegen mij zeggen:

“Ik voelde me heel erg veilig”

“Je speelde zo realistisch dat het leek alsof het echt was, waardoor ik goed kon oefenen”

“Hier heb ik echt wat aan!”

“Het lijkt wel alsof je de persoon in kwestie kent, zo goed als je hem neerzet”

KORTOM

Het vak trainingsacteur is op mijn lijf geschreven!

 

 

 

 

SAMENWERKINGEN

Met de volgende trainers werk ik naar alle tevredenheid vaak samen.

Margreet Ridder trainer, teamcoach, trainingsacteur gespecialiseerd in de zorg
https://margreetridder.nl/nl/

Margreet Ridder logo

Jeroen van Wijngaarden trainer, coach, trainingsacteur  oa agressie-trainingen in de zorg
https://www.conversietc.nl/

Jeroen van Wijngaarden logo

 

Greet Meester trainer, coach en gespreksleider voor professionals die in de kinderopvang, jeugdzorg of het onderwijs
https://www.greetmeesters.nl/

Greet Meesters logo

Guido de Valk spreker, trainer, schrijver en coach.
Leiderschapsontwikkeling met kennis van het brein, voor optimale empowerment
https://www.devalkleadershipcompany.nl/

Guido de Valk logo

Nico Kaptein trainer, calamiteitenonderzoek
Nico biedt opleiding, training en intervisie met betrekking tot calamiteitonderzoek aan medewerkers van zorginstellingen en/of toezichthouders die zelf onderzoek doen en/of verantwoordelijk zijn voor calamiteitonderzoek .
http://maruda.nl/

Nico Kaptein logo

Judith Porcelein trainer, coach
Judith helpt startende leraren in alle vormen van onderwijs.
https://www.sterkeschool.nl/

Judith Porcelein logo

Berdine Segers trainingsacteur
Een waardevolle collega die ik altijd kan benaderen wanneer er twee trainingsacteurs nodig zijn.
https://www.berdinesegerstrainingsacteren.nl/

Berdine Segers logo

H-C organisatiemanagement en assessments
https://h-c.nl/

h-c

Erik Reijtenbagh psycholoog, assessents
http://www.talentfactor.nl/

Talentfactor - Erik Reijtenbagh

 

 

 

 

 

REFERENTIES

“Marijke is een geweldige trainingsacteur om mee samen te werken. Zij noemt zichzelf ‘levend oefenmateriaal’ en dat is wat zij precies is. Mijn cursisten roemen vooral haar ‘antenne’; Marijke weet altijd precies die reactie te geven die ervoor zorgt dat er inzichten ontstaan over het eigen gedrag. Een fijnere spiegel om mee samen te werken, kan ik mij niet indenken.”
Judith Porcelijn trainer en coach voor startende leraren www.sterkeschool.nl

“Marijke is een heel prettige en professionele actrice om mee te werken. Niet alleen is zij een erg goede actrice, ze kan ook goed registreren tijdens het spelen, waardoor haar feedback helder en haarscherp is. ?Marijke levert kwaliteit en is een waardevolle medewerker bij trainingen.”
Margreet Ridder trainer in de zorg https://margreetridder.nl/nl/

“Ik vind Marijke een top trainingsactrice en bovenal een leuk humorvol mens! Werk regelmatig met haar samen en wat ik zo knap vind van haar is dat ze altijd respect heeft voor de deelnemers van de training (of die nou hoog of lager in de boom zitten) en daar goed bij aansluit. Mensen durven bij haar wel te oefenen en te experimenteren daardoor. Haar feedback is helder, no nonsense en opbouwend. Voor mij is ze ook een hele fijne sparringpartner tijdens trainingen”
Monique Lueb trainer en coach bij BVO

Trainingsacteur randstad, Marijke van Bemmel

Gedrag roept gedrag op, dat wat jij doet heeft altijd invloed op de ander

"Met Marijke als trainingsacteur is het heel prettig werken. Met een goede voorbereiding laat ze vanuit rust en reflectie de deelnemers ervaren wat het effect is van hun gedrag. Eerlijk, en met humor en zachtheid. Vanuit die zachte confrontatie waar dat kan, en een meer duidelijke waar dat nodig is, ervaren de deelnemers precies wat werkt en wat niet. In de samenwerking versterkt zij de training én de trainer vanuit haar eigen expertise en is hierin echt van een enorme meerwaarde in de training. En daarnaast is Marijke gewoon een fijn mens."
Annemart Berendse trainer bij Berendse Management en Training https://www.berendsemt.nl/

“Prachtig om te zien hoe goed ze in haar rol bleef als ouder in het gesprek met een leerkracht. Daarbij zorgde ze voor een persoonlijke en betrouwbare sfeer, waardoor de deelnemers zich durfden te laten zien. Iedereen ging naar huis met nieuwe inzichten over hoe je met elkaar in gesprek kan gaan!”
Sara Lisa Verbrugge coördinator onderwijs BplusC

“Marijke is een versatiele en flexibele trainingsactrice, die makkelijk bij een groep invoegt. Haar feedback is to the point, opbouwend en geeft goed inzicht in wat er in een gesprek gebeurt. Het is altijd prettig om met haar samen te werken in communicatietrainingen.”
Boris van der Hijden trainer bij Flanderijn incassobureau

“Marijke is een getalenteerde trainingsacteur. Iedere keer weer bleek haar inzet tot meerwaarde voor de training te leiden. Een fijne bijkomstigheid is haar prettige en gezellige manier van samenwerken.”
Pamela van der Kruk trainer bij part5 https://www.part5.nl/

“Marijke is een actrice die op alle emoties zeer veel vakvaardigheid laat zien. Zij kan van woede tot verdriet levensecht neerzetten.
Marijke geeft blijk van kennis over de tools en geeft deze gevraagd of ongevraagd terug aan de deelnemer. Voor de trainer geeft dat dan weer gereedschap om verder uit te werken met de deelnemer”
Sjacco de Bruin Inspecteur van Politie, Trainer Mentale Kracht, Eenheid Den Haag

“Het is prettig werken met Marijke. Zij is in staat om heel snel met de cursist tot de kern te komen. Voor de deelnemer het weet, zit hij of zij in de oefensituatie. Oefenen met Marijke is daardoor altijd veilig, vertrouwd en zeker ook impactvol!”
Selma Rooseboom  trainer en coach bij Rooseboom training en advies

Reacties van cursisten
“Echt, oefensituatie kwam reëel over - ik schoot in mijn 'werkmodus' ”
“Duidelijk kennis van zaken, duidelijke en vriendelijke feedback”
“Veel ervaring, goed inleven, maakt vooraf inschatting van deelnemers”
“Naast het goede acteren, goede reflectie en kennis over vakgebied”
“Niet van echt te onderscheiden”
“Zeer overtuigend in de rollen!”
“Inlevend in de rol, aansluitend bij het leer- en ontwikkelproces”
“Zeer goed! Feedback waardevol

 

 

 

 

 

MIJN ACHTERGROND

Kultureel werk Emilie Knappert Leiden
Docent Drama Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Basisopleiding Trainingsacteur Dubbel E acteerservice
Trainersvaardigheden voor trainingsacteurs Dubbel E acteerservice
Persoonlijk Leiderschap Horizon Academie
Systemisch Trainingsacteur Centrum Open Mind
Ik start in september met de practitioner opleiding NLP, transactionele analyse en systemisch werk bij PLATA

Trainingsacteur

In 2006 heb ik de basisopleiding voor Trainingsacteur gevolgd bij Dubbel E acteerservice. Sindsdien heb ik een ruime ervaring opgedaan bij zeer uiteenlopende trainingen.
Mijn werkgebied is voornamelijk binnen Non-profit organisaties:
Overheid, gemeenten, zorg, welzijn, onderwijs, universiteiten en de cultuursector
De trainingen spelen zich af op alle niveaus, van management tot werkvloer
Aan de Hogeschool Rotterdam gaf ik een tijdlang het keuze vak trainingsacteren. In een module van 8 lessen leerde ik de studenten hoe ze het rollenspel zinvol kunnen maken.

Trainingsactrice Marijke van Bemmel

Het gaat altijd om
aansluiten bij de ander

Ik hou ontzettend van mijn vak! Het rollenspel is zo’n krachtig middel om mensen inzichten te geven en daarmee een stap verder te helpen. Een goede trainingsacteur is daarbij een absolute must. Het is mijn vak om het juiste tegenspel te bieden, een levensechte situatie na te bootsen, een spiegel voor te houden en waardevolle feedback te geven. Een ervaren trainingsacteur weet waar je moet verzachten en waar je confronterend kan zijn.

Ik geniet van van elke rol die ik speel en niets is zo fijn om mensen te helpen een klein beetje makkelijker door het leven te gaan. Daarbij geeft de afwisseling in groepen, locaties, samenwerkingen, branches, soorten trainingen en werkvormen me veel energie en het houdt me scherp.

Voordat ik trainingsacteur werd

Na mijn opleiding Kultureel Werk, ben ik gaan studeren aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Daar ben ik in 1995 afgestudeerd als Dramadocent.
Ik heb theaterles gegeven aan studenten en kinderen.
In diezelfde periode was ik met enorm veel plezier actrice bij het Land van Ooit.
Van 2000 tot 2010 was ik vaste acteur bij de JeugdTheaterWerkplaats. Samen met o.a. Marjan Geveling (actrice),Christiaan Nortier (regisseur) en Rob Musters (muzikant) ontwikkelden we jeugdvoorstellingen en gingen daarmee op tournee langs theaters en scholen door Nederland en België.
Daarnaast heb ik in verschillende voorstellingen van Pandemonia gespeeld.
Pandemonia was het wetenschapstheaterbureau dat theater inzette om kennis over te dragen aan kinderen.
Naast het acteren heb ik een aantal jaren tussendoor bij de Slagwerkkrant gewerkt als publiciteits- en marketingsmedewerker.

Naast mijn werk

Ik woon samen met mijn partner Raymond, mijn zoon Lode (2003) en mijn dochter Eppe (2006) in een voormalig weeshuis midden in het centrum van Leiden.
We hebben op 20 minuutjes fietsen van ons huis een prachtige volkstuin. Elke zomer trekken we 3 weken rond met onze kampeerbus, steeds weer in een ander land. Natuur, cultuur, ontspanning en avontuur, juist van afwisseling worden we alle 4 heel blij.
Ik hou van wandelen, tuinieren, goede gesprekken met vrienden/vriendinnen, uit eten gaan en ik verzamel graag mooie momenten.

Mijn logo

Schilderij van mijn moeder


Mijn moeder werkte als maatschappelijk werkster het liefst, net als ik, met groepen, Dit schilderij maakte zij in 1999. Het beeldt voor mij verbinding in verscheidenheid uit.
Vanuit je eigenheid contact maken met de ander. Zeer passend bij mijn vak als trainingsacteur!
Vandaar dat mijn logo op dit schilderij is gebaseerd.

Mijn moeder schreef een blog over klein - en groot menselijk drama en geluk, Nu in boekvorm uitgegeven met de titel ‘Alles gaat altijd weer voorbij” en het is ook nog steeds online te lezen.
https://aaltjevaneunen.wordpress.com/

Haar motto: “De sleutel zit aan de binnenkant”


 

 

 

 

 

CONTACT

De ontwikkeling van de deelnemers staat voor mij voorop. Ik bied een veilige leeromgeving, zodat ervarend leren ontspannen en moeiteloos kan verlopen. Ik werk graag samen met mensen die net als ik integriteit, kwaliteit en veilige leeromgeving hoog in het vaandel hebben staan. Bel me gerust voor meer informatie of overleg. Ik denk graag mee.

Ik hanteer een tarief volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs

 

Trainingsacteur
Marijke van Bemmel
Oude Rijn 33 H
2312HB Leiden
0623770255
trainingsacteur@marijkevanbemmel.nl
kvk 61963828

Marijke van Bemmel, trainingsacteur

Je komt pas écht tot ontwikkeling als je je veilig genoeg voelt om uit te proberen

NVVTAangesloten bij de NVvT Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs
https://nvvt.nl/

Ook te vinden op Facebook Linkedin Twitter

Website: Barbara Scheltus, Leucratief
Huisstijl & Logo: KIJKERD producties

 

Privacy verklaring
Jouw e-mailadres en telefoonnummer(s) zal ik alleen gebruiken om je te antwoorden en/of contact met je op te nemen in het geval van een opdracht. Ook gebruik ik je naam en adres voor de facturatie. Ik deel je gegevens niet met derden tenzij je hier uitdrukkelijk toestemming of opdracht voor geeft. Ik bewaar je gegevens in een veilige/beschermde omgeving. Wanneer dit gewenst is zal ik persoonlijke gegevens meteen verwijderen.