Over mij

Ik hou ontzettend van mijn vak! Het rollenspel is zo’n krachtig middel om mensen inzichten te geven en daarmee een stap verder te helpen. Het is mijn vak om het juiste tegenspel te bieden, een levensechte situatie na te bootsen, een spiegel voor te houden en waardevolle feedback te geven. Een ervaren trainingsacteur weet waar je moet verzachten en waar je confronterend kan zijn. Ik geniet van elke rol die ik speel en niets is zo fijn als mensen te helpen een klein beetje makkelijker door het leven te gaan. Daarbij geeft de afwisseling in groepen, locaties, samenwerkingen, branches, soorten trainingen en werkvormen me veel energie en het houdt me scherp.

Opleidingen
Kultureel werk – Emilie Knappert Leiden
Docent Drama – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Basisopleiding Trainingsacteur – Dubbel E acteerservice
Trainersvaardigheden voor trainingsacteurs – Dubbel E acteerservice
Persoonlijk Leiderschap – Horizon Academie
Systemisch Trainingsacteur – Centrum Open Mind
Trainingstechnieken – ICM
Practitioner NLP, transactionele analyse en systemisch werk – PLATA 

Mijn werkgebied is voornamelijk binnen non-profit organisaties: rijksoverheid, gemeenten, zorg, welzijn, onderwijs, universiteiten en de cultuursector.
De trainingen spelen zich af op alle niveaus, van management tot werkvloer.
Aan de Hogeschool Rotterdam gaf ik een tijdlang het keuzevak trainingsacteren. In een module van 8 lessen leerde ik de studenten hoe ze het rollenspel zinvol kunnen maken.

 

Soorten trainingen

Leiderschap, Persoonlijke effectiviteit, Adviesvaardigheden, Coaching,
Motiverende gespreksvoering, Gedeelde besluitvorming in de zorg,
Oudergesprekken, Cliënt- , patiëntgesprekken, Werk/stage/aio begeleiders,
Gesprekstechnieken, feedback, Omgaan met weerstand,
Conflict- en agressiehantering, Functionerings-, beoordelings-, FIT, correctiegesprekken
Slechtnieuwsgesprekken, Gezondheidsmanagement en verzuimgesprekken
Calamiteitenonderzoek in de zorg en psychiatrie,
Sollicitatie- en selectiegesprekken, Ontwikkel assessments
Omgaan met lastig gedrag, Omgaan met autisme

Voordat ik trainingsacteur werd

Na mijn opleiding Kultureel Werk, ben ik gaan studeren aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Daar ben ik in 1995 afgestudeerd als Dramadocent.
Ik heb theaterles gegeven aan studenten en kinderen.
In diezelfde periode was ik met enorm veel plezier actrice bij het Land van Ooit.
Van 2000 tot 2010 was ik vaste acteur bij de JeugdTheaterWerkplaats. Samen met o.a. Marjan Geveling (actrice), Christiaan Nortier (regisseur) en Rob Musters (muzikant) ontwikkelden we jeugdvoorstellingen en gingen daarmee op tournee langs theaters en scholen in Nederland en België.
Daarnaast heb ik in verschillende voorstellingen van Pandemonia gespeeld. Pandemonia was het wetenschapstheaterbureau dat theater inzette om kennis over te dragen aan kinderen.
Naast het acteren heb ik een aantal jaren tussendoor bij de Slagwerkkrant gewerkt als publiciteits- en marketingsmedewerker.

Naast mijn werk

Ik woon samen met mijn partner Raymond, mijn zoon Lode (2003) en mijn dochter Eppe (2006) in een voormalig weeshuis midden in het centrum van Leiden.
We hebben op 20 minuutjes fietsen van ons huis een prachtige volkstuin. Elke zomer trekken we 3 weken rond met onze kampeerbus, steeds weer in een ander land. Natuur, cultuur, ontspanning en avontuur, juist van afwisseling worden we allevier heel blij.
Ik hou van wandelen, tuinieren, goede gesprekken met vrienden/vriendinnen, uit eten gaan en ik verzamel graag mooie momenten.

Mijn moeder werkte als maatschappelijk werkster het liefst, net als ik, met groepen, Dit schilderij maakte zij in 1999. Het beeldt voor mij verbinding in verscheidenheid uit.
Vanuit je eigenheid contact maken met de ander. Zeer passend bij mijn vak als trainingsacteur!

Vandaar dat mijn logo op dit schilderij is gebaseerd.

Mijn moeder schreef een blog over klein – en groot menselijk drama en geluk, Nu in boekvorm uitgegeven met de titel “Alles gaat altijd weer voorbij”. Het is ook nog steeds online te lezen.
https://aaltjevaneunen.wordpress.com/

Haar motto: “De sleutel zit aan de binnenkant”