Je eigen criticaster

“Volgens mij doe je het hartstikke goed en heb je het meeste last van je eigen criticaster”, zei ik vandaag tegen een deelnemer in de onlinetraining voor docenten van Judith Porcelijn.
“Ik kan wel een leerling spelen of collega of leidinggevende, maar als je je eigen kritische stem kan stoppen, dan geeft dat al zoveel rust en kracht dat je vervolgens prima weet wat je in deze situatie moet doen”
En dat werd het oefengesprek: Ik, als haar eigen criticaster, haalde haar naar beneden met zinnen als “Je bakt er niks van. Wat moeten andere wel niet denken ” Allemaal haar eigen gedachten, uitgesproken door mij. Aan haar de taak om mij het zwijgen op te leggen. En zo geschiedde.

16 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *